Acest website foloseste cookie-uri proprii și de la terți pentru a furniza vizitatorilor o experienta mult mai buna de navigare si servicii adaptate nevoilor si interesului fiecaruia. Mai multe informatii AICI
Branza Frantuzeasca - Maroilles
Primele dovezi de existenta ale branzei Maroilles dateaza din secolul VII. Conform traditiei, a fost creata de un calugar din manastirea din Maroilles in jurul anului 960; din acest motiv este considerata ca una dintre cele mai vechi branzeturi frantuzesti. Numele Maroilles provine de la numele orasului, din nordul Frantei, unde a fost inventata aceasta branza.
Maroilles este fabricata doar din lapte de vaca si isi dezvolta caracteristicile naturale in zona originara de productie, Thiérache. Branza Maroilles este rafinata in pivnita si spalata cu apa sarata si uneori cu bere; este invartita fiecare saptamana. Datorita fermentului roşu Bacteria linnens, aroma se dezvolta in timp si crusta va fi din ce in ce mai rosie.
Recomandari de servire: se potriveşte perfect cu vinuri albe aromatice.
- Specificatii: branza moale cu crusta spalata, din lapte de vaca
- Grasime 45 %
- Gramaj: 500 grame
- Tara de provenienta: Franta