Acest website foloseste cookie-uri proprii și de la terți pentru a furniza vizitatorilor o experienta mult mai buna de navigare si servicii adaptate nevoilor si interesului fiecaruia. Mai multe informatii AICI
Usturoi negru capatani, 15g, Vanissa
Descoperiti maiestria franceza in timp ce degustati un condiment unic.
Productia de usturoi negru este un proces complex. Acesta nu creste negru!
Este vorba despre usturoi clasic, care, dupa cateva saptamani intr-o etuva, capata un aspect, un miros si un gust inconfundabil.
Rezultatul? Un usturoi cu o textura gumoasa, un parfum intens si un gust unic de usturoi caramelizat, cu note de hribi, lemn-dulce si otet balsamic...
Originar din Coreea si utilizat frecvent in bucataria asiatica, usturoiul negru incepe sa fie tot mai popular in Europa. Recent, a castigat notorietate atat datorita savorii sale exceptionale, cat si datorita numeroaselor sale beneficii pentru sanatate.
Beneficiile usturoiului negru
Usturoiul negru este considerat un „aliment-medicament”. Este bogat in antioxidanti, in special in alicina, cunoscuta pentru proprietatile sale antimicrobiene si antiinflamatoare. Poate contribui la scaderea tensiunii arteriale si la reducerea riscului de boli cardiovasculare prin reglarea nivelului de colesterol. In plus, se spune ca are efecte preventive impotriva cancerului datorita compusilor sai fitochimici.
Cum se consuma?
Va oferim usturoi negru gata de utilizare, sub forma de catei curatati. Taiat marunt in salate, intins pe un toast sau folosit pentru a asezona un peste alb, usturoiul negru face minuni. Este, de asemenea, un ingredient secret in sosuri, vinegrete si supe, unde se va face discret, trezind curiozitatea gurmanzilor.