Branza Frantuzeasca - Sainte-Maure de Tourain

45,00 RON
In stoc
SKU
A000245

Pe platoul Sainte-Maure de Touraine localnicii spun ca branza de capra Sainte-Maure de Touraine s-a nascut in timpul invaziilor maure din perioada carolingiana. 

Branza Sainte-Maure se poate manca in diferite stadii de maturare. In fiecare maturare, ea un alt gust! Moale (in jur de 10 zile dupa fabricatiei): invelisul putin stralucitor, gust usor floral; aroma delicata,  usor acidulata; textura moale, umeda. Semi-rafinat (de la 2 pana la 3 saptamani):crusta putin gri si inflorata; gust  de lapte de capra nu excesiv de intens; textura mai uscata. Rafinat (mai mult de 3 saptamani): crusta foarte inflorita de culoare albastruie; aroma de alune sau de capra mai intens si textura foarte uscata

Recomandari de servire: Branza frantuzeasca  Sainte-Maure de Touraine propusa de Lafourchette.ro se mananca atat nature, cu o felie de paine buna sau poate fi utilizata in retetele cele mai sofisticate.merge foarte bine  cu un vin rosu tip Chinon si chiar cu un vin alb.

  • Specificatii:  branza de capra AOC
  • Grasime 24 %
  • Gramaj:  250 grame
  • Tara de provenienta:Franta 
Write Your Own Review
Only registered users can write reviews. Please Sign in or create an account