Branza frantuzeasca Epoisses AOP 250gr

89,00 RON
In stoc
SKU
Branza frantuzeasca Epoisses AOP 250gr

Branza Frantuzeasca - Epoisses  a fost produsa a inceput secolului 16, in satul Epoisses, regiunea Auxois, de calugarii cistercieni. Documentele arata ca metoda de fabricatie, folosita deja atunci era aceeasi: inchegare lenta si apoi spalata frecvent cu « marc de Bourgogne » (lichior a carui baza este un vin de Bourgogne)

Branza Frantuzeasca - Epoisses  este facuta din lapte pasteurizat si spalata cu marc de Bourgogne pentru a aduce un gust incomparabil si totodata un renume de branza cu caracter. Rafinarea dureaza intre 4 si 8 saptamani. Inchegarea este cam lenta. Poate dura chiar pana la o zi.

Se zice ca un amator celebru degusta branza Epoisses cu vinul chambertin : Napoléon !

  • Gramaj:  250 grame
  • Tara de provenienta: Franta
Write Your Own Review
Only registered users can write reviews. Please Sign in or create an account