Branza Frantuzeasca - Comté

75,00 RON
In stoc
SKU
A000163

Duritatea iernii in zona montana a Jurei a obligat oamenii, inca din Evul Mediu, sa transforme laptele intr-o branza mare cu miez presat si copt care sa permita o conservare optima pentru a hrani o familie intreaga pe toata durata anotimpului rece.

Marimea rotilor necesita mult lapte (500 litri in medie); asa ca fermierii erau organizati in cooperative. Se prepara din lapte de vaca si are o crusta maro uscata si neteda. Pasta este crem galben, neteda si densa, cu gauri mici sau fara, cu aroma subtila de pasunat. Comté ofera o varietate uimitoare de arome si contine vitamine A, B şi D, este cam slaba in sare dar bogata in calciu.

Recomandari de servire: Degustați branza frantuzeasca Comté taiat in forma de cuburi, de « degete», gustari. Scoateți Comté din refrigerator o ora mai devreme, asa va temperatura ideala de degustare, adica intre 15 şi 18 °C, si asa va fi mai uşor de servit. Comté este o branza care pune in valoare vinul. Este potrivit sa pastram un gust regional cu un vin d'Arbois blanc sau un Chablis.

  • Specificatii: branza din lapte de vaca, cu miez presat, copt 
  • Grasime 45 % 
  • Gramaj: 500 grame 
  • Tara de provenienta:Franta
Write Your Own Review
Only registered users can write reviews. Please Sign in or create an account
Produse recomandate