Acest website foloseste cookie-uri proprii și de la terți pentru a furniza vizitatorilor o experienta mult mai buna de navigare si servicii adaptate nevoilor si interesului fiecaruia. Mai multe informatii AICI
Boabe de tonka din Amazonia, Vanissa
10 Delicioase Boabe de Tonka din Amazonia.
La jumatatea drumului dintre fruct si condiment, boaba de tonka este samanta uscata a unui copac tropical care creste doar in America de Sud.
Parfumul sau este unic, dar aminteste de arome bine cunoscute: migdale, caramel, fan proaspat cosit, vanilie...
Foarte versatila, aceasta mica minune poate fi folosita atat cruda, cat si macerata, fiind potrivita atat pentru preparate dulci (budinci, creme, prajituri...), cat si sarate (salate, carne alba, legume...).
Este, asadar, un adevarat mic tezaur, mai ales ca pretul sau accesibil o transforma intr-un aliat perfect pentru a aduce un plus de savoare bucatariei, fara costuri mari. De altfel, se foloseste in cantitati foarte mici, deoarece aroma sa este extrem de intensa... o singura boaba de tonka poate fi utilizata de mai multe ori!
Cum se foloseste? Pur si simplu razuind-o pentru a obtine fulgi fini sau macinand-o intr-o rasnita.