Branza frantuzeasca - Camembert

36,00 RON
In stoc
SKU
A000635

Simbolul bucatariei frantuzesti, Camembert-ul este o branza frantuzeasca, de consistenta moale, cu crusta acoperita de mucegai alb, facuta de obicei din lapte proaspat si ambalata in cutie rotunda din lemn de plop.

A aparut in secolul 19 iar legenda spune ca reteta a fost inventata de Marie Christine HAREL nascuta in Crouttes. In urma sfaturilor unui preot originar din regiunea Brie, a imbunatatit reteta pana cand a inventat Camembert -ul. 

Recomandari de servirecu o paine taraneasca, cu cereale dar si cu turta dulce, fie cu fructe confiate sau stafide toamna, cu dulceata (fructe de padure, gem de cidru) sau miere.  La Fourchette va sfatuieste sa degustati Camembert-ul dvs cu un vin alb gen Chardonnay.

  • Specificatii:  o branza, din lapte crud, cu miez moale si cu crusta « inflorita »  (aspect pufos)
  • Grasime 21%
  • Gramaj:  250 gramaj
  • Tara de provenienta: Franta

Write Your Own Review
Only registered users can write reviews. Please Sign in or create an account