← Inapoi la magazin

Vinete umplute cu ceapa si gratinate cu Reblochon

Pentru 4 persoane.

 

Ingrediente:

 

 

Prepapare: 

 

Taiati capetele vinetelor.

Crestati suprafata miezului. Puneti-le intr-o tava si stropiti-le cu ulei de masline.

Acoperiti tava cu o foaie de aluminiu si puneti vinetele 30 minute la cuptor termostat 6 (cuptor incalzit in prealabil).

Prajiti în untul cepele pisate, adaugati carnea tocata, rumeniti-o, adaugati vinul alb, condimentati si lasati 10 minute cu foc mic.

Scoateti din cuptor vinetele, scoateti miezul, amestecati cu carnea tocata.

Puneti amestecul in vinete, deasupra intindeti Reblochonul feliat si gratinați 5 minute la cuptor.

Despre vin.

Vinurile din regiunea Savoie acompaniaza deosebit de bine Reblochon. Alegeți, de exemplu, un Apremont, un Roussette de Savoie, un Chignon-Bergeron.

In lipsa, un Bourgogne un pic tanar, vinuri din Collioure sau din Valea Loarei. De ce nu cu un vin romanesc ?

 

Pofta Buna!

Cheesecake cu zmeura

Ingrediente:

 

175g biscuiti (26 biscuiti) tip Speculoos
60 g unt
450 g branza ricotta
550 g branza 20% grasime
130 g de zahar pudra
coaja de lamaie
2 linguri de amidon de porumb
5 oua
o mana de zmeura decongelata sau proaspata

 

Preparare

 

Biscuitii se zdrobesc si peste  ei se adauga untul topit pentru a obtine o consistenta pastoasa. Inveliti o forma de copt cu hartie de copt si raspanditi aluatul de biscuiti, apoi tasati-l cu fundul unei sticle ( sa nu uitati marginile !). Se lasa la frigider cam doua ore.

 

Intre timp, amestecati bine crema de branza si ricotta, adaugand coaja de lamaie, zaharul, amidonul de porumb si ouale pana obtineti o consistenta groasa, dar fluida si omogena.

 

Se toarna jumatate din acest amestec peste biscuitii solidificati, asezati apoi zmeura si turnati restul amestecului.

 

Acoperiti cu folie de aluminiu (pentru a pastra suprafața alba, neteda si lucioasa) se coace cam 1 ora la 160 ° (cuptorul preincalzit).

La sfarsit se inchide aragazul si se lasa cheescakeul inauntru o ora cu usa intredeschisa.

PS. puteti adauga zmeura doar la sfarsit.

Bon appétit !!!!

 

prajitura-cu-branza

 

 

Cartofi la cuptor cu oua

Cartofii la cuptor cu oua si branza frantuzeasca, sunt o reteta delicioasa si usor de pregatit.

 

Ingrediente:

 

1 kg de cartofi
4 oua
branza frantuzeasca (Fourme d’ Ambert, Saint Nectaire sau Camembert)
3 catei de usturoi
1 ceapa
1 cutie rosii cubulete (400 g)
50 ml de ulei de masline
1/2 buchet de patrunjel
1 lingurita cimbru uscat
1 lingurita boia
1 lingurita oregano
sare si piper dupa gust

 

Preparare:

 

Se curata cartofii de coaja si se taie felii potrivite.
Apoi peste ei se toarna jumatate din cantitatea de ulei, se presara sare si piper si se pun la copt la cuptor (va recomandam sa folositi foaie de copt) pt 30-40 min la 180 grade.
Ceapa se toaca fin si se caleste in uleiul ramas.
Se adauga ustuoiul, iar cand ceapa a devenit sticloasa se presara oregano, cimbru si boia de ardei.
Se toarna si rosiile peste si se mai fierbe 5-10 minute. Se adauga sare si piper, dupa gust.
Intr-un vas termorezistent, se pun cartofii iar peste se pune compozitia de mai sus.
Se formeaza 4 adancituriin care se sparge cate un ou si se da la cuptor pt 10-12 de minute (la 180 grade) .
La final se preasara patrunjel maruntit, branza si se serveste calduta.

 
x

 

 

French Toast

Pentru zilele de weekend, cand avem mai mult timp pentru a pregati un micul dejun, ne place sa ne rasfatam cu o reteta simpla, ce ne aminteste de copilarie : paine in ou sau french toast.

 

Ingrediente:
 
1 paine
250 ml lapte
3 linguri zahar
4 oua
100 g unt
Pentru sirop:
250 g zahar
250 ml apa
2 pastai cardamom

 

Preparare:
 
Siropul: Zaharul se toarna intr-o craticioara, impreuna cu apa si cardamom-ul, si se lasă pe foc pana cand siropul incepe sa fiarba – aproximativ 15 minute.
Painea se taie in felii.
Zaharul se dizolva in lapte.
Ouale se bat bine intr-un castron.
Feliile de paine se inmoaie mai intai in laptele indulcit, apoi in ou si se prajeste in putin ulei ( sau unt).
Se serveste cu sirop sau fructe. Se poate presara zahar pudra peste.

Pofta buna!
 
frenchtoast
 

Supa de castane

Toamna, este sezonul castanelor si va propunem o supa-crema de castane, asezonata cu cimbru si servita cu crutoane.

 
Ingrediente
 

  • 1 kg castane
  • 1 praz (partea alba)
  • 2 litri supa de pui(sau legume)
  • 200 ml lapte
  • 2 lingurite de unt
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 4 crengute de cimbru
  • sare si piper dupa gust

 
Preparare:
 

Castanele se spala bine, se cresteaza in cruce cu cutitul si se fierb in apa 20 de minute. Apoi, cat sunt inca calde, se curata bine de coaja.
Se toaca prazul marunt apoi se caleste in unt si ulei de masline pt 2 minute. Dupa aceea se adauga castanele, supa de pui si cimbrul, si se lasa fiert, la foc mediu, 45 de minute.
Dupa aceea se adauga laptele si se paseaza cu un blender pana se obtine consistenta unei supe-creme. Daca este pe groasa se mai poate adauga lapte sau chiar bulion.
Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
Se serveste calduta cu crotoane.

 
Pofta buna!
 
laf
Sursa: http://www.bonapeti.bg/,http://www.misadventureswithandi.com/
 

Salata de vinete prajite, ceapa si branza

Zilele trecute am incercat o reteta noua, si pentru ca ne-a placut tare mult, o impartasim cu voi : Salata de vinete prajite, ceapa si branza cu mucegai.

 
Ingrediente
 

  • 1 kg vinete
  • 80 ml ​​ulei de masline
  • 50 ml otet balsamic
  • 1 ardei iute
  • 3 ceapa rosie
  • 1 buchet rucola (sau alt timp de salata)
  • 4 crengute de menta
  • 200 g branza albastra
  • 1/2 de lamaie
  • sare si piper

 

Preparare:

 

Se curata vinetele de coaja si se taie felii. Dupa aceea se sareaza si se lasa sa iasa sucul amar. Se spala si se usuca pe un servet de bucatarie.
Se incinge gratarul si se unge cu putin ulei de masline, dupa care rondelele de vinete se coc. Se poate folosi si o tigaie pt prajirea lor.
Se marunteste ardeiul iute, se amesteca cu otetul si 50 ml ulei de masline. Peste, pt aroma, se adauga ceapa taiata in felii groase si se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust.
Amestecul obtinut se pune intr-un vas termorezisent si se da la cuptor (180 de grade) pt 30 minute.
Intr-un bol mare se pune uleiul de masline ramas si sucul de la lamaie. Se adauga ceapa, rucola, vinetele si se cateva frunze de menta, apoi se amesteca bine.
Fiecare portie se serveste cu branza maruntita.

 

Pofta Buna!

 
2
 
1
Sursa foto: http://www.bonapeti.bg/
 

Clatite cu caramel si unt sarat ~ Crêpes caramel au beurre salé

 

Clatite cu caramel si unt sarat

 

O reteta usor de facut, delicioasa…un adevarat rasfat pentru zilele capricioase de toamna .

 

Ingrediente: 

 

  • 500g faina
  • 75g zahar
  • 1 lingura de zahar vanilat
  • 50g unt topit
  • 3 oua intregi
  • 10 g sare grunjoasa
  • 50 cl de lapte semidegresat
  • 50 cl de apa

Pentru sosul de caramel:

  • 200 g de zahar
  • 130g  unt usor sarat
  • 130g smantana pentru frisca
  • 4 cl de apa
  • 1 varf de cutit de sare de mare

 

Preparare: 

 

Se sparg ouale intr-un bol, apoi adauga zaharul, zaharul vanilat, sarea, untul topit și laptele. Bate bine cu un tel. Se toarnă faina treptat, amestecand bine cu un tel.
Cand amestecul este omogen, se diluează treptat cu apa. Se lasa aluatul timp de 1 oră la temperatura camerei apoi se gatesc clatite ca de obicei, intr-o tigaie.

Prepararea sosului de caramel:
Intr-o cratita mica pune zaharul cu 1/2 din apa. Se incalzeste acest amestec la foc mare. Dupa ce se obtine o culoare aurie, se ia de pe foc si se pune restul de apa cu atentie. Apoi se adauga smantana ( la temperatura camerei). Se pune din nou pe foc mare timp de 1 minut, se amesteca bine, se ia de pe foc si se adaugă untul cubulete si sarea. Lasa sa se raceasca.

 

83323070_o
 
 


 

EN FRANÇAIS

Crêpes caramel au beurre salé

 

Ingrédients:

 

  • 500g de farine T 45
  • 75g de sucre
  • 1 c à s de sucre vanillé
  • 50g de beurre fondu
  • 3 oeufs entiers
  • 10 g de gros sel
  • 50 cl de lait demi-écrémé
  • 50 cl d’eau

Pour la sauce caramel beurre salé :

  • 200g de sucre
  • 130g de beurre salé
  • 130g de crème entière
  • 4 cl d’eau
  • 1 pincée de fleur de sel

Préparation :

 

Cassez les oeufs dans un cul de poule, ajoutez le sucre,le sucre vanillé, le sel, le beurre fondu et le lait. Battez bien avec le fouet. Versez peu à peu les farines, en mélangeant bien au fouet en même temps. Lorsque le mélange est bien homogène, délayez progressivement avec l’eau. Laissez reposer la pâte 1 h à température ambiante.
Faites cuire vos crêpes comme d’habitude.
Préparation du caramel au beurre salé :
Dans une petite casserole mettez le sucre avec 2 cl d’eau. Faites chauffer cette préparation à feu vif. Dès que vous avez obtenue une jolie couleur ambrée, versez, hors du feu, les 20 ml d’eau restants en faisant attention aux éventuelles projections. Ajoutez la crème liquide chauffée préalablement. Mettez à nouveau sur feu vif pour 1 mn, mélangez bien puis retirez du feu et ajoutez le beurre coupé en dés et le sel. Laissez refroidir.

83323070_o
sursa: http://www.750g.com/

Paste cu broccoli si branza frantuzesca Comté

Bine v-am regasit!
Cu pasi inceti si siguri, toamna pune stapanire pe noi, asa ca ne-am gandit la o reteta calda, si rapida, pentru cina : Paste cu broccoli si branza frantuzesca Comté.

 

Ingrediente

 

  • 400 g piept de pui
  • 2 linguri de ulei
  • 1 ceapa
  • 4 catei de usturoi
  • oregano uscat
  • 400 g paste “Penne rigatte”
  • 1 buchet de broccoli (desfacut in buchetele mici)
  • 60 g rosii uscate/pasta de tomate concentrata
  • 100ml smanatana
  • 100g de branza frantuzesca Comté (rasa)
  • sare si piper negru

 

Preparare:

 

Se fierb pastele in apa cu sare.
Puiul se taie in cuburi si se rumeneste in ulei pana devine usor auriu. Se asezoneaza cu sare și piper si se pune deoparte.
In acelasi ulei se prajeste ceapa si usturoiul zdrobit. Atunci cand încep sa se caramelize, adaugati rosiile uscate.
Se toarna buchetelele de broccoli si se toarnă putina apa in care au fiert pastele, puiul prajit, se toarnă smanatana si oregano, si se mai lasa 5 minute pe foc.
Adauga pastele, se amesteca si dupa aproximativ doua minute se opreste focul.
Se pune in farfurii cat sunt fierbine si se presara peste branzaComté

 

Stupki_00011 Stupki_00031

 
Stupki_00091
 

Stupki_00131

 

Pofta buna!